FOTO: Bang Engström

Söndagen den 24 juni kommer nog för många att förbli den tuffaste tävlingen de ställt upp på. Denna dag skulle 18 varv á 10km cyklas igenom. Med ett fint startfällt på över 120 deltagare fullföljde ungefär en tredjedel. Det säger ganska mycket om hur tuffa förhållanden det var under loppet. Starten nere i centrala Södertälje blev nog annat en succé bland cyklisterna. Strax efter att cyklisterna rullat i väg öppnade himmelen sig och det gick från soligt och fint till total misär. Banan dränktes fullkomligt i vatten och vissa partier innan målbacken stod vattnet upp till vevlagret på cyklarna. Efter en händelserik inledning och när Mastern släppt vid varvningen sprack fältet upp ganska snabbt och det blev en liten grupp som körde solo större delen av loppet. Några av cyklisterna i laget fick dessvärre bryta på grund av nedkylning och mekaniska problem tidigt i loppet.

Efter regn kommer sol sägs det vilket det också gjorde. Men vad gör det när elitlagets servicebil är med i en serieolycka med andra servicebilar i loppet? Denna dag gick helt enkelt till våran favör. Loppet fortsatte givetvis trots tråkigheterna för lagets del. I klungan hade mindre attacker avlöpt varandra där Emil Eriksson, Björn Gustafsson, Gustav Wangel, Matti Sheffer och Tomas Rem fanns med ett bra tag. Med några varv kvar satte Gustav Larsson och Fredrik Kessiakoff igång att mala. Den stora jagande huvudklungan blev nu två halvstora klungor och jagade nu täten. Vi hade svårt att gå med i den händelserika attacken som satte fart på loppet igen. Tomas Rem och Gustav Wangel fick kliva av strax därefter då cyklarna bland annat hade börjat krångla.

Dagens hjältar var Björn Gustafsson och Matti Sheffer som fick varsin fin placering i det stentuffa loppet. Vann gjorde Christofer Stevensson tätt före Lars Andersson och Fredrik Kessiakoff. Gustav Larsson slutade på 13:e plats.