Svealandsmästerskapen 25-26 augusti 2012

 

På lördagen var det tempolopp 20 km på en mycket tuff bana. Vid första vändpunkten efter 7,5 km var snitthastigheten 46 km/tim, för att därefter sjunka stadigt i uppförsluten in mot mål. De sista 4 km var riktigt branta då tempot avslutades i backen upp mot Ånnaboda, och i mål var snittet nere på dryga 39 km/tim, vilket vittnar om den tuffa banprofilen. Daniel Lundvall gick ut hårt och lyckades även hålla farten i motluten och vann därmed silvermedaljen!

 

På söndagen gick linjet av stapeln, 11,5 mil, med gemensam start för Svealands- och Götalandsmästerskapen. Pga sjukdom var halva laget dessvärre sängliggande, men Matti, Albing och Björn hade förstärkning av Erik Greijus. Tävlingen började lite avvaktande men med en del attacker från Trek mfl lag. Efter en dryg mil gick en grupp med Ove Nilsson Trek, Simon Galle CK C4, och Anders Ekh och Magnus Anundsson Mölndal, samt Matti, iväg från klungan, och efter hårdkörning på det första av sju varv hade utbrytningen fått en lucka på ca 20 sek. Efter tre varv var luckan uppe i 1 min 30 sek och det började se bra ut med tanke på att alla i utbrytningen utom Matti tävlade i Götalandsmästerskapen. Albing och Björn höll koll på utbrytningsförsök i klungan och gick även med när Åleheim (Trek) försökte gå loss för att ansluta till täten. Efter fem varv var luckan uppe i drygt 3 minuter. På de sista varven tog klungan in ca 1 minut och det blev lite nervöst, men utbrytningen höll undan till den avslutande 4 km långa backen upp till Ånnaboda. Ove Nilsson attackerade en bit in i backen och efter att det hade återsamlats attackerade han igen och kom loss. Simon Galle jagade närmast bakom och Matti och Magnus Anundsson därefter. På upploppet lyckades Matti ta sig förbi Anundsson och blev trea i tävlingen (inkl. Götalandscyklisterna) och först i Svealand!

 

Således ett guld och ett silver i helgen, ett helt ok facit på Svealandsmästerskapen!