Under dag två av Svealandsmästerskapen stod CK Valhalls Matti Scheffer för en stark insats i herrarnas linjelopp. Det 115 km långa loppet avgjordes på en relativt platt varvbana med en del kantvind och med avslutning uppför en rejäl klättring 4 km till Ånnaboda utanför Örebro. Matti lyckades komma med i den avgörande utbrytningen och stod till slut som segrare.

Jacob Moe, lagets sportchef säger: ”Matti har hela säsongen visat god moral och kämpaglöd. I Tour of Jämtland var han med i en 13 mil lång utbrytning som höll till de sista kilometrarna från mål, så det är kul och mycket välförtjänt att Matti tog revansch och vann Svealandsmästerskapen 2012”.

Matti själv är självklart mycket nöjd med sin insats och sammanfattar loppet på följande vis: ”Jag visste att det skulle vara ett bra läge om jag kom med i rätt utbrytning, och det var precis vad jag lyckades med tidigt i loppet. Vi fick till ett bra samarbete i utbrytningen och kunde skaffa oss en tillräckligt stor lucka till klungan för att hålla undan. Det var en riktigt skön känsla när jag korsade mållinjen med armarna i vädret!”

 

Utöver Mattis guld tog Daniel Lundvall silver på Svealandsmästerskapens tempolopp över 20 km.

Foto: Niklas Källström
Foto: Niklas Källström

 

Med några tävlingar kvar av årets säsong har CK Valhalls elitlag tagit två segrar och sammanlagt tre pallplaceringar och elva topp 10-placeringar.

Referat från Svealandsmästerskapen finns på www.ckvalhall.se/elit