Dagen blev en prövning på flera sätt, bl.a. beroende på regn och 10 (!) punkteringar. Ledaren i KM Cup, Matti, kom inte ens till start pga en punktering inne i stan eftersom hans reservtub inte hade rätt förlängare. Väl på plats vid Österåkers kyrka höll Paolo Sangregorio i tävlingsgenomgången inför de två varven runt Garnsviken. Direkt efter start attackerade Emil och fick en liten lucka tillsammans med Jesper och Fredrik. Den utbrytningen blev dock kortlivad efter att Emil och Fredrik kört fel in på en grusväg… Jesper körde dock rätt och fortsatte i ensam utbrytning.

Efter ett tag bryggade Damian över, och med lite avvaktande körning i klungan så fick duon en lucka. På första varvet strax innan Brottby attackerade Emil och fick med sig Fredrik och Per S. Björn ville dock annat och drog klungan så att allt gick ihop igen.

Emil attackerade igen uppför backen precis efter Brottby. Samtidigt fick Fredrik sin andra punktering för dagen, vilket gjorde att han gick upp i delad ledning i punkaligan med Per (som hade punkterat två ggr (på samma ställe) redan innan start). Eftersom någon servicebil inte syntes till (;-)) fick Albing ge upp racet.

Emil kämpade på själv uppför Hakungebacken och utför. Klungan jobbade dock på så sakteliga och precis innan Roslagsvägen var det samlat igen.

Ute på Roslagsvägen attackerade Björn, men blev inhämtad direkt. Han gav sig dock inte utan attackerade igen och lyckades då komma loss. Inte bara det, han höll undan hela vägen hem till en snygg soloseger!

Med 1,5 km kvar attackerade Jesper och kunde ta andraplatsen, och Emil tog tredjeplatsen efter att ha ställt av de andra i målbacken.

På vägen hem blev det ytterligare punkteringar. Bland annat fick Fredrik sin tredje, och den som är ute efter en svart fin Specialized kan nog göra ett kap efter ett snabbt telefonsamtal och ett skambud, om inte Fredrik redan har hunnit kasta cykeln.

Stort tack till Paolo som råddade med tävlingen på sedvanligt förstklassiskt sätt!

Med segern gick Björn upp i ledning i KM Cup, men eftersom det sämsta av sex resultat räknas bort i totalen avgörs det inte förrän den sista deltävlingen, som går imorgon: Tour de Ingarö. Samling vid Slussen kl. 18.

Resultat 5:e deltävlingen i JLindeberg Valhall KM Cup – Ronde van Gaarnsvijken:

1. Björn Gustafsson 12+5=17 poäng
2. Jesper Johansson 11+3=14
3. Emil Eriksson 10+1=11
4. Damian Herbert 9
5. Per Strömblad 8
6. Mats Allerstrand (H40) 7
7. Tony Lind (H40) 6
8. Lars Rudal (H50) 5
DNF Viktor Junell 0
DNF Peter Rosén (H40) 0
DNF Fredrik Albing 0
DNF Leif Oja (H40) 0