POC GÅR IN SOM HUVUDSPONSOR FÖR CK VALHALLS ELITLAG OCH SPECIALIZED CONCEPT STORE FÖRDJUPAR SITT SAMARBETE

ckvalhall_elit_webb

Cyklister från vänster: Thomas Wahlgren, Håkan Zeffer, Andreas Lindqvist, Tony Carlsson, Mikael Milberger, Christopher Harnesk-Nilsson och Emil Rosenberg. Saknas på bilden gör Edvard Wendelin, Matti Scheffer och Gustaf Wangel.

Valhall gör en förnyad elitsatsning inför 2015 med ett till stora delar förnyat och föryngrat lag och med en ny huvudsponsor i POC, samt ett fördjupat samarbete med Specialized Concept Store.

Nyförvärv inför säsongen är Christopher Harnesk-Nilsson från Fredrikshofs IF som har sin främsta styrka på tempocykeln och i utbrytningar. Han siktar i första hand på Hammarö 3-dagars och tempo-SM. Ny från Fredrikshof är även Håkan Zeffer som är en envis och åkstark all-roundcyklist. Det tredje nyförvärvet är Tony Carlsson från Västerås CK, som är en åkstark cyklist i backig terräng och som trivdes på Solleröloppet förra året. Han ser fram emot SM på samma plats och även Kinnekulle. Det fjärde och sista nyförvärvet är Emil Rosenberg från DinVelo CK, som trivs bäst under de sista kilometerna av tävlingarna. Övriga sex cyklister i laget körde för Valhall även förra året: Edvard Wendelin, Thomas Wahlgren, Matti Scheffer, Gustaf Wangel, Andreas Lindqvist och Mikael Milberger. Edvard blommade ut förra året och gjorde starka insatser på framförallt Östgötaloppet och ett flertal tempotävlingar. Thomas har deffat ytterligare och ser fram emot Kinnekulle och SM. Matti, Gustaf, Andreas och Mikael är alla åkstarka cyklister som gärna tillbringar mer tid i utbrytning än i klungan.

Ny sponsor inför 2015 är POC, som utrustar laget med bl.a. hjälmar, glasögon och kläder, samt stödjer laget ekonomiskt. Hela laget kommer att köra på Specialized S-Works Tarmac i Quick Step-färgerna, och cyklarna kommer att vara utrustade med SRAM-komponenter samt Roval-hjul. Specialized Concept Store (i Hammarby Sjöstad) sponsrar även laget med vissa kläder och service m.m. Rhenman & Partners Asset Management AB backar upp laget ekonomiskt och GaiaSport kommer att förse laget med sportdryck och powerbars m.m.

”POC utvidgar nu sin sponsring från World Tour-lag som Garmin-Sharp till ett lokalt elitlag i Sverige och det ska bli jättekul att följa cyklisterna i Valhall på tävlingsbanorna under året”, säger Peter Boman, Försäljningschef på AG Trading, representant för POC.

Vi har sponsrat Valhalls elitlag under några år och tyckte nu att det var ett bra läge att befästa och fördjupa vårt samarbete”, säger David Randén på Specialized Concept Store – Cykelspecialisten i Hammarby Sjöstad.

”Vi förvaltar en hälso- och sjukvårdsfond så vi glädjer oss åt att supportera dessa dedikerade elitidrottare som investerar en stor del av sin tid åt att uppnå hälsa på toppnivå”, säger Carl Grevelius på Rhenman & Partners Asset Management AB.

Pressrelease Valhall Elit 2015