Äntligen
Snart börjar våra träningar. Som vanligt kör vi två tisdagar runt Gärdet innan de längre rundorna tar vid. Träningsprogrammet för april hittar ni lite längre ner i texten men först lite kort om vad som gäller på Valhalls träningar:
Vi följer trafikreglerna vilket kortfattat innebär att vi bl.a. stannar för rött ljus och oavbrutet kör på höger sida av vägen. Vi gör inga gester mot andra trafikanter och respekterar våra medcyklister genom att cykla snyggt, snabbt och säkert.
Alla är välkomna till våra träningar men vi uppskattar oerhört om ni som kör frekvent med oss även blir medlemmar. Det kostar 375 kr. Mer om hur du blir medlem hittar du här.

Är du ny på cykel så klicka gärna här och fördjupa dig i cyklingens många oskrivna regler som här är nedskrivna.
I april och september börjar träningarna på tisdagar och torsdagar klockan 18.00, annars klockan 18.30. På söndagar är det klockan 9.30 och efter träningen så är det fika! Samlingsplatsen är oftast SCS i Sjöstaden, men andra plaster förekommer så läs träningsschemat innan avfärd. Välkomna!

Tisdag 170404
Tid: kl 18:00
Plats: Gärdet, vid rondellen, i slutet på Valhallavägen i korsningen Oxenstiernsgatan
Solen går ner 19:36
Ansvarig: Martin Söderholm
Lagtempo i grupper med 5-7 cyklister runt Gärdet. Målet är den sista bushållsplasten utanför Sjöhistoriska. Vilan sker mellan Amerikanska ambassaden och sista rödljuset på Lindarängsvägen. Försök ställa upp grupperna så att den snabbaste gruppen startar först så undviker vi omkörningar. Skapa jämna grupper och byt grupp om det går för fort eller långsamt. Vissa lag vill dock köra för sig själva.
Fokus på effektivitet och bra växlingar och teknik i gruppen heller än fart. Tänk på att tydligt kommunicera och ha lite extra marginal då det är tidigt på säsongen. Vi kör 5-6 varv och vi kör inget uppvärmningsvarv!

Torsdag 170406
Tid: kl 18:00
Plats: SCS
Solen går ner 19:41
Ansvarig: CkV 345
Vi åker ner till Saltsjöbaden och kör backintervaller i Observatoriebacken. Försök att köra alla intervaller i samma tempo. Mer info på plats.

Söndag 170409
Tid: kl 9:30
Plats SCS
Ansvarig: CkV 345
Vi kör ut i mindre grupper om ca 6-8 stycken.
Vanliga “tisdagsvägen” mot Årsta Havsbad, kortare paus under Tyresövägen. Vendelsö, Brandbergen, Dalarövägen. Höger Österhaningevägen, samt direkt vänster backen upp mot Årsta Havsbad. Vi kör sedan hela varvet runt, via Västerhaninge, höger i rondellen samt den raka (ofta blåsiga) Österhaningevägen. Höger upp igen mot Årsta Havsbad och samma varv igen, dock vänster i rondellen i Västerhaninge. Vi kör hem via Jordbro industriområde, Länna, Trångsund, Sköndal och Enskede. Fika vid Enskede Dalen.
Tänk på:
Bilarna, och framförallt dess chaufförer är inte vana vid oss så här tidigt av säsongen. Vi är inte heller vana vid dem samt att köra i klunga så här tidigt på säsongen. Således ta till lite marginal så slipper vi tråkigheter.

Tisdag 170411
Tid: kl 18:00
Plats: Gärdet, vid rondellen, i slutet på Valhallavägen i korsningen Oxenstiernsgatan.
Solen går ner 19:52
Ansvarig: Martin Söderholm
Lagtempo i grupper med 5-7 cyklister runt Gärdet. Målet är den sista bushållsplasten utanför Sjöhistoriska. Vilan sker mellan Amerikanska ambassaden och sista rödljuset på Lindarängsvägen. Försök ställa upp grupperna så att den snabbaste gruppen startar först så undviker vi omkörningar. Skapa jämna grupper och byt grupp om det går för fort eller långsamt. Vissa lag vill köra för sig själva.
Jämfört med förra veckan så se till att tajta till tekniken och höja farten.

Torsdag 170413
Tid: kl 18:00
Plats: SCS
Solen går ner 19:57
Ansvarig: CkV 345
Vi rullar försiktigt ut genom Enskede och kör lagtempo på gamla Tyresövägen med avslut vid Flatenbadet och start vid den före detta bensinmacken. Blir det många delar vi oss i flera lag och tävlar. Mer info på plats.

Söndag 170416
Tid: kl 9:30
Plats: SCS
Ansvarig: CkV 345
Idag kör mot Ingarö och det “vanliga tisdagsvarvet” runt Brunn. Blir det många så kör vi som vanligt ut i mindre grupper. Vi stannar till vid skolan på vägen ut, men inte vid den gamla bensinmacken! Vi kör sedan varvet runt Brunn i två varv. På vägen hem kör vi via Gustavsberg och Norra Lagnövägen hem.
Tänk på: Inga rödljuskörningar genom Gustavsberg!
Fika för de som vill på fiket i Gustavsbergs hamn.

Tisdag 170418
Tid: kl 18:00
Plats: SCS
Solen går ner 20:09
Ansvarig: Martin Söderholm
Det är dags för årets första riktiga runda i sann härlig Valhallsanda. Korta Årsta havsbadsrundan! Vi kör ut från Sjöstaden i grupper om 6-8 stycken och samlas som vanligt under Tyresövägen. Vi kör igenom Vendelsö, Brandbergen och ut på Dalarövägen. Höger på Österhaningevägen och direkt till Västerhaninge. Vi kör sedan genom Jordbro Industriområde och målet är skylten vid Länna.
Tänk på: Kör snyggt och fort men säkerheten är i fokus! Hantera den troliga sidvinden på Österhaningevägen. Tänk även på att bilisterna inte är vana att ha oss i trafiken ännu Inga dumma gester mot trafikanter som inte kan bete sig. Gäller inte bara på tisdagar för övrigt. Känner ni att ni att ligger i riskzonen att bli avhängda bör nödvändig belysning medtas.

Torsdag 170420
Tid: kl 18:00
Plats SCS
Solen går ner 20:14
Ansvarig: CkV 345
Intervaller kan vi aldrig få för mycket och för många av! Härliga Observatoriebacken i Saltsjöbaden står på agendan. Fem stycken hinner vi med. Efter åker vi ett raskt och hårt varv till Älgö, vänder vid busshållplatsen, och sedan tillbaka i samma hastighet.

Söndag 170423
Tid: kl 9:30
Plats SCS
Ansvarig: CkV 345
Vi delar in oss i mindre grupper och kör “vanliga” vägen ut mot Årsta Havsbad. Naturligtvis så stannar vi till under Tyresövägen. Vi passerar Vendelsö, Brandbergen, Dalarövägen. Vi kör Årsta Havsbad, men svänger sedan vänster efter Nynäsvägen. Det står STAV på skylten. Efter ca 1 km svänger vi vänster igen, parallellt med Nynäsvägen. Sedan vänster igen samt höger mot Landfjärden. Följ gamla Nynäsvägen till Ösmokorset där vi fikar på Plantshoppen. På vägen hem kör vi till Ösmo och den slingriga Väggarövägen. Vi svänger höger på Sorundavägen och kör ända fram till Gamla Södertäljevägen där vi svänger höger. I Tungelsta vänster samt höger vid bron. Kör över spåret och mot Västerhaninge. Vänster genom Västerhaninge och genom Jordbro industriområde, Länna, Trångsund, Enskede.
Tänk på: Ni som hittar vägen visar densamma för de som inte hittar som då lämpligen inte tar täten!

Tisdag 170425
Tid: kl 18:00
Plats SCS
Solen går ner 20:26
Ansvarig: Martin Söderholm
Idag trampar vi långa klassikern Årsta Havsbadsrundan och observera att målet är Enskede. Vi delar in oss i mindre grupper och kör vanliga vägen ut. Höger Österhaningevägen och vänster mot Årsta Havsbad. Genom Västerhaninge, Jordbro industriområde, Länna, Trångsund, Sköndal. Målet är skylten i Enskede.
Tänk på: Sista milen går genom villabebyggelse. Kör förståndigt och kom ihåg att övrig trafik ännu inte är vana vid oss.

Torsdag 170427
Tid: kl 18:00
Plats SCS
Solen går ner 20:31
Ansvarig: CkV 345
Vi kör mot Tyresö Strand. Stannar till vid rondellen och kör ett, kanske två hårda varv i innan vi beger oss hem igen.

Söndag 170430
Tid: kl 9:30
Plats SCS
Ansvarig: CkV 345
Idag kör mot Ingarö och det “vanliga tisdagsvarvet” runt Brunn. Blir det många så kör vi som vanligt ut i mindre grupper. Vi stannar till vid skolan på vägen ut, men inte vid den gamla bensinmacken! Vi kör sedan varvet runt Brunn i två varv. På vägen hem kör vi via Gustavsberg och Norra Lagnövägen hem.
Tänk på: Inga rödljuskörningar genom Gustavsberg!
Fika för de som vill på fiket i Gustavsbergs hamn.