Här kommer Träningsprogrammet för månaden april!

Med tanke på Kung Bores strapatser sista tiden känns den riktiga våren långt borta.
Det hindrar naturligtvis inte klubben att starta sina träningar. Som vanligt kör vi de första två tisdagarna runt Gärdet. Har du inte varit med på dessa tidigare så läs gärna nedanstående korta text.
Dessa gånger kör vi lagtempo som slutar med ett spurtuppdrag där målet är sista busshållplatsen innan ambassaderna.
I början på säsongen är vi alla ovana att köra fort i grupp. Ta till lite extra marginaler och fokusera på teknik framför fart. Kom också ihåg att våra bilburna vänner inte är vana vid oss, och framför allt inte vår hastighet. Målrakan kan ha lågt stående sol och såväl bussar som ankor har tidigare år även noterats på vägen.
Vi delar in oss i grupper om ca 5-8 cyklister där de snabbaste grupperna står längst fram och de långsammare längre bak. Undvik in i det längsta att köra om grupper.
Vissa lag vill köra för sig själva. Är du osäker så välj en långsam grupp och byt upp dig.
Se till att kommunicera ordentligt i gruppen för att maximera gruppens prestation och för att undvika olyckligheter.

Datum: Tisdag 3 april
Plats: Rondellen Gärdet, Valhallavägen/Oxenstiernsgatan
Tid: kl 18.00
Ansvarig : Andreas Lindqvist

Datum: Tisdag 10 april
Plats: Rondellen Gärdet, Valhallavägen/Oxenstiernsgatan
Tid: kl 18.00
Ansvarig : Andreas Lindqvist

Nu börjar våra riktiga träningar på tisdagarna, torsdagarna och söndagar!
Det är tillåtet att vara med utan att vara medlem. Vi önskar dock att ni är det! Det är många som lägger ner mycket tid på klubben och genom att vara medlem visar ni uppskattning inför vårt arbete. Det är också mängder med andra fördelar, såsom trevliga klubbkvällar, rabatterade priser hos vår huvudsponsor Trispot, m.m. Framför allt får ni tillfälle att köpa Sveriges snyggaste klubbkläder.
Under året kommer vi samlas på tre platser: Utanför TriSpots, Hammarby Allé 146, utanför Cykelspecialisten, Långholmsgatan (Hornstull), samt Tullfritt vid Roslagstull.
Titta noga programmet så att ni inte väntar på fel ställe.
På träningarna cyklar vi ut från stan i mindre grupper för att senare återsamlas. Sedan är det att anses som fri fart. Blir du avhängd eller får tekniska problem så får du inte förvänta dig hjälp.
Vi följer trafikreglerna vilket väldigt kortfattat innebär att vi kör på höger sida av vägen och stannar för rött ljus. Vi respekterar också varandra i klungan, håller blicken högt och cyklar snyggt.
Det är okej att sätta på lampa på cykeln under april.

Datum: Tisdag 17 april
Plats: Trispot
Tid: kl 18.00
Ansvarig : Andreas Lindqvist
Självklart börjar vi med korta klassikern Årsta Havsbadsrundan. Vi delar in oss i mindre grupper och kör vanliga vägen ut. Vi rättar till kläderna under bron och kör lite halvlugnt genom Tyresö innan det tar fart. Höger Österhaningevägen och vi fortsätter den långa blåsiga rakan till Västerhaninge. Vi kör genom Jordbro industriområde, Länna, Trångsund, Sköndal. Målet är skylten i Enskede.
Kör nu inte så fort på Ältavägen. Det är uppvärmning och det begreppet innebär att vi värmer upp.

Datum: Torsdag 19 april
Tid: kl 18:00
Plats: Trispot
Ansvarig: CkV 345
Vi kör mot Tyresö Strand. Stannar till vid rondellen och kör ett, kanske två hårda varv i innan vi beger oss hem igen.

Datum: Söndag 22 april
Tid: kl 9:30
Plats: Trispot
Ansvarig: CkV 345
Idag kör mot Ingarö och det “vanliga tisdagsvarvet” runt Brunn. Blir det många så kör vi som vanligt ut i mindre grupper. Vi stannar till vid skolan på vägen ut, men inte vid den gamla bensinmacken! Vi kör sedan varvet runt Brunn i nästan två varv. Sista varvet kör vi via golfbanan och målet är busshållplatsen. Det står Ingaröstrand på skylten där det svängs höger från ordinarie väg. På vägen hem kör vi via Gustavsberg och Norra Lagnövägen hem. Fika för de som vill på fiket i Gustavsberg.

Datum: Tisdag 24 april
Tid: kl 18:00
Plats: Långholmsgatan 14, Hornstull, utanför cykelbutiken.
Ansvarig: Andreas Lindqvist
Korta varvet runt Bornsjön står på kvällens agenda. Vi delar in oss i mindre grupper och åker ut vanliga vägen via Aspudden, Kransen, Bredäng, Skärholmen, Alby samt stannar till vid busshållplatsen vid Botkyrka kyrka. Där rättar vi till kläderna och rullar igång lite försiktigt. Ansvarig kommer tydligt att peka ut vad mållinjen befinner sig. Vi kör som vanligt högervarv runt sjön och vid Vällingevägens slut så svänger vi sedan vänster, sedan vänster igen in på gamla Riksettan.

Datum: Torsdag 26 april
Tid: kl 18:00
Plats: Trispot
Ansvarig: CkV 345
Vi rullar försiktigt ut genom Enskede och kör lagtempo på gamla Tyresövägen med avslut vid Flatenbadet och start vid den före detta bensinmacken. Blir det många delar vi oss i flera lag och tävlar. Mer info på plats.

Datum: Söndag 29 april
Tid: kl 9:30
Plats: Trispot
Ansvarig: CkV 345
Vi delar in oss i mindre grupper och kör “vanliga” vägen Årsta Havsbad. Naturligtvis så stannar vi till und. Vi passerar Vendelsö, Brandbergen, Dalarövägen. Vi kör Årsta Havsbad, men svänger sedan vänster efter Nynäsvägen. Det står STAV på skylten. Efter ca 1 km svänger vi vänster igen, parallellt med Nynäsvägen. Sedan vänster igen samt höger mot Landfjärden. Följ gamla Nynäsvägen till Ösmokorset där vi fikar på Plantshoppen. På vägen hem kör vi till Ösmo och den slingriga Väggarövägen. Vi svänger höger på Sorundavägen och kör ända fram till Gamla Södertäljevägen där vi svänger höger. I Tungelsta vänster samt höger vid bron. Kör över spåret och mot Västerhaninge. Vänster genom Västerhaninge och genom Jordbro industriområde, Länna, Trångsund, Enskede.
Tänk på: Ni som hittar vägen visar densamma för de som inte hittar som då lämpligen inte tar täten!