Träning

Välkommen till CK Valhalls träningar! Är du ny bör du dock läsa detta först. Under året kör vi flera olika typer av träning anpassade efter säsong.

Utomhus

Snart är det vårpremiär för CK Valhalls gemensamma tisdags- och torsdagsträningar. Som traditionen bjuder så börjar vi med gruppträning runt Gärdet. Tisdagen den 1/4, kl.18 möts vi vid rondellen Valhallavägen / Oxenstiernsgatan för vårens första tisdagspass. Hela träningsprogrammet för april hittar du här.

Från April till September kör vi racer utomhus. Vi kör organiserade och ledarledda pass på Tisdagar och Torsdagar. På helgerna kör vi distanspass som dock inte alltid har ledare närvarande.

Tisdag

På tisdagar samlas vi oftast vid Specialized Concept Store i Hammarby Sjöstad, håll utkik i träningsschemat för aktuell samlingsplats. Därifrån kör vi tillsammans ut ur stan, sedan är det full fart. När det är som bäst avlöser attackerna varandra och man har en smak av styrlinda i munnen när man kommer hem. Släng in en och annan skyltspurt längs vägen och Tisdagen är komplett. På tisdagarna välkomnar vi även de som är med i andra klubbar att komma och köra med oss. Läs mer om våra klassiska tisdagsrundor.

Torsdag

Här är det lite mer ordning och reda på träningen. Nu tränar vi på mer teknik, taktik och specifika moment inom cykling. Vi kör sånt som lagtempo, spurter och backe. Samlingen sker oftast vid Specialized Concept Store i Hammarby Sjöstad, håll utkik i träningsschemat för aktuell samlingsplats.

Lördag

Vi kommer i år inte att ha ett officiellt pass på Lördagarna eftersom det ofta har varit dålig uppslutning. Känner ni att en stor saknad efter detta pass är det bara att säga till träningsansvarig så kommer det tillbaka på programmet.

Söndag

Söndagarna kör vi från Slussen jämna veckor och Tullfritt ojämna veckor, kl. 09:30 Distans i tvåpar och i snyggt led. Farten och distansen anpassas efter de som är med, oberoende av sträcka så är fika alltid viktigt på helgerna. Läs mer om Rosenhill som är en av pärlorna på söndagar. Som vanligt brukar det finnas utrymme för trissning och lek. I sann ”Valhall-anda” är det alltid tillåtet att spurta på ortsskyltar. Observera att tävlingsschemat för elitlaget styr något om det kommer vara en ledare eller inte på dessa rundor.

Inomhus

Under vintern har vi ett antal pass inomhus på bosön. Mer information om dessa kommer att publiceras när det drar ihop sig.

Frågor om träning?

Kontakta Martin Söderholm som är träningsansvarig 2014 (martin.soderholm@live.se)

 

2 kommentarer på Träning

  1. Fredrik Albing skriver:

    Efter uppmaning:
    När vi delar in i grupper under träningarnas inledande del är det alltså meningen att man ska värma upp och samtidigt träna på lagtempo. När vi kör i mindre grupper är det antingen sk. “Belgisk kedja” eller “lagtempo på ett led” som gäller. Detta är dels en säkerhetsåtgärd dels teknikträning. Det ska gå tillräckligt lugnt för att alla ska kunna hänga med, därav den slumpmässiga indelningen, och för att alla ska kunna känna sig bekväma med att ligga tajt på rulle. Fortsättningsvis är det ALLTID denna typ av cykling på uppvärmningen om vi delar in i mindre grupper. Är ni osäkra på hur man ska bete sig får ni fråga någon i er grupp. Eller ansvarig tränare innan vi sticker från Slussen.

  2. David M skriver:

    Kul att köra racer igen, tack för en lagom snabb kväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>